Syrové guľôčky

  autor   2137x

Suroviny:

250 g enciánu
100 ml mlieka
1 vajce
40 g masla
40 g hladkej múky
100 g strúhanky.

Postup:

Encián nakrájame na tenké plátky, na panvicu vložíme maslo a necháme ho rozpustiť. Pridáme múku, dobre premiešame a varíme asi 2 minúty. Potom pridáme mlieko, dobre vymiešame a za stáleho miešania varíme na slabom ohni ešte asi 2 až 3 minúty. Pridáme syr a miešame do rozpustenia. Takto pripravenú masu odložíme na chladné miesto na dve hodiny. Po dobrom stuhnutí masy tvarujeme menšie guľôčky, ktoré obalíme v trojobale. Vyprážame ich na rozpálenom oleji dozlata. Podávame teplé ako pikantnú pochúťku k vínu. Napichávame špáradlami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus