Syrové tortičky

  autor   2846x

Suroviny:

Cesto: 30 g masla
60 g polohrubej múky
2 lyžice studenej vody
štipka soli. Plnka: 100 g sladkej smotany
40 g čerstvo nastrúhaného syra
1 vajce
1 čajová lyžička masla na vymastenie formy
1 štipka mletej papriky
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Múku preosejeme na doske a pridáme maslo nakrájané na kúsky. Múku s maslom spracúvame rukami, kým nevznikne zrnitá masa. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej dáme vodu a soľ a cesto rýchlo spracujeme. Cesto necháme 1 až 2 hodiny v chlade odpočívať. Malé formičky s priemerom asi 6 cm vytrieme maslom. Cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vyložíme ním formičky. Dobre ho pritlačíme a poprepichujeme vidličkou, aby sa netvorili bublinky. Na cesto položíme papierový obrúsok a zaťažíme ho trochou suchého hrachu alebo fazule. Tortičky po jednej pečieme pri výkone 600 W asi 3 minúty. Hrach odstránime a tortičky 2 minúty dopekáme pri výkone 600 W. Vajce, smotanu a syr dobre premiešame. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Zmes navÅ•šime na cesto. Pečieme 5 minút pri výkone 180 W, kým plnka nestuhne. Posypeme trochou červenej papriky a podávame teplé. Tip: Syrovú plnku dávame na cesto až tesne pred pečením, aby nezmäklo. Ak tortičky pripravujeme pre viac osôb pečieme ich na malom plechu. V takomto prípade cesto po predpečení musíme piecť ďalšie 3 minúty a aj zapekanie plnky predĺžime asi o 2 minúty. Predpečené tortičky ohrejeme pri výkone 600 W za 30 sekúnd.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus