Syrovo - párkové hrudky

  autor   2567x

Suroviny:

1 zľahka vyšľahané vajce
100 ml smotany
170 g horúcich párok
pol čajovej lyžičky aromatickej omáčky
200 ml cmaru
200 ml čedaru. Posýpka: 50 ml strúhanky (chlebovej kôrky)
1 čajová lyžička oregana.

Postup:

V mise rozšľaháme smotanu a syr. Uvarené a nakrájané párky zmixujeme spolu s vajcom a omáčkou. Pridáme cmar so syrom a vytvarujeme asi 2.5 cm guľky a jednu veľkú (7 cm) guľku. Zamiešame suroviny na posýpku a guľky obalíme touto zmesou. Vznikne nám asi 10 kusov guliek, ktoré naukladáme na otočný tanier do kruhu. Veľkú guľku uložíme do stredu. Varíme na najvyššom stupni asi 2 až 3 minúty, kým guľky pri dotyku nezačnú púšťať šťavu. Podávame teplé s horčicou a čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus