Syrový nákyp

  autor   2843x

Suroviny:

100 g anglickej slaniny
3 vajcia
200 g miešaného tvrdého syra
75 ml mlieka
1 cibuľa
5 krajcov celozrnného toastového chleba
nastrúhaný muškátový oriešok
viazanička pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Toastový chlieb dvakrát priečne prerežme, čím vznikne 20 trojuholníkov. Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi tenké kolieska. Chlieb a kolieska cibule striedavo navrstvíme do plytkej nákypovej formy. Syr jemne nastrúhame a dobre rozmiešame s mliekom a vajcom. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo slaniny odstránime kožu a chrupavky a nakrájame ju na tenké pásiky alebo kocky. Rozšľahanými vajciami so syrom zalejeme chlieb s cibuľou a kúsky slaniny rozložíme rovnomerne na nákyp. Zapekáme odkryté 11 minút pri 600 W. Medzitým preberieme pažítku, opláchneme ju a nadrobno nakrájame. Syrový nákyp by mal byť po zapečení v strede pevný. Necháme ho asi 3 minúty odpočívať a podávame posypaný pažítkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus