Syrový šalát

  autor   2116x

Suroviny:

250 g tvrdého syra Gouda
500 g hrozna
100 g orechových jadier
200 ml majonézy alebo jogurtu
50 ml citrónovej šťavy
1 lyžica práškového cukru
na hrot noža cayenského korenia
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Syr nakrájame na malé kocky a premiešame s umytými bobuľami hrozna. Pridáme orechové jadrá, majonézu alebo jogurt, citrónovú šťavu, cukor, cayenské korenie, soľ a všetko spolu zľahka premiešame. Zmes necháme odležať v chladničke asi 2 až 3 hodiny. Pred podávaním šalát urovnáme na misku, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme bobuľami hrozna a orechovými jadrami. Podávame s chlebom a maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus