Talianska zmrzlina

  autor   3308x

Suroviny:

3 žĺtky
1 vajce
250 ml mlieka
250 ml šľahačkovej smotany
1 čajová lyžička maizeny
250 ml ovocnej drene
125 g cukru
balíček vanilkového cukru
1 balíček stužovača šľahačky.

Postup:

Na panvici vyšľaháme žĺtky, vajce, cukor, mlieko, ovocnú dreň a maizenu. Na miernom ohni za stáleho miešania privedieme do varu, hneď odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha so stužovačom a vanilkovým cukrom a opatrne zamiešame do studeného ovocného krému. Naplníme do vhodných formičiek a dáme zmraziť do mrazničky. Počas prvej hodiny ešte dvakrát premiešame

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus