Tatárske fondue

  autor   2428x

Suroviny:

400 g bifteku
200 g bravčoviny
1 vajce
1 cibuľa
1 lyžica petržlenovej vňate
1000 ml rastlinného oleja (alebo 1000 g rastlinného tuku)
strúhanka
mletá sladká paprika
mleté korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu očistíme, najemno nakrájame (nastrúhame). Spolu s mletým biftekom, mletou bravčovinou, vajcom, strúhankou, petržlenovou vňaťou, soľou, mletým korením, sladkou paprikou zmiešame a vypracujeme vláčnu masu. Z masy robíme guľky o veľkosti orecha a naukladáme do misiek. V hrnci na fondue zohrejeme olej alebo tuk. Mäsové guľky napichujeme na vidličky a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bielym chlebom, ražným chlebom, uhorkovou omáčkou, sladkokyslou čínskou omáčkou, nakladanou zeleninou, paradajkovým krémom s olivami alebo paradajkovou majonézou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus