Tatranské hovädzie mäso s hubami

  autor   2128x

Suroviny:

400 g hovädzieho mäsa
100 ml bieleho vína
150 g čerstvých húb
1 cibuľa
40 g masti
hovädzí vývar
2 lyžice nastrúhaného čierneho chleba
mleté čierne korenie
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a za stáleho miešania opražíme na masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a na plátky nakrájané huby. Opražíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Pridáme nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať, nastrúhaný čierny chlieb na zahustenie šťavy a biele víno. Chvíľu podusíme. Podávame s dusenou ryžou alebo uvarenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus