Tekvica na smotane

  autor   3397x

Suroviny:

600 g tekvice
250 ml smotany
30 g hladkej múky
1 lyžica nasekaného zeleného kôpru
1 lyžica cukru
ocot (alebo citrónová šťava)
soľ.

Postup:

Tekvicu olúpeme, zbavíme jadrovníka, nastrúhame na hrubom strúhadle, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Potom tekvicu osolíme, zahustíme múkou opražnou nasucho a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a ochutíme nasekaným čerstvým kôprom, cukrom a octom alebo citrónovou šťavou. Podávame s volskými okami alebo s údeným mäsom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus