Tekvicový nákyp

  autor   2746x

Suroviny:

Asi 1000 g dužiny z tekvice
200 g nastrúhaného kokosu
100 g hladkej múky
3 lyžice masla na vymastenie formy
100 g práškového cukru
mleté nové korenie
soľ
alobal.

Postup:

Tekvicu olúpeme, dužinu vyberieme, zbavíme jadier a nakrájame na malé kúsky. Potom ju povaríme v troche vody asi 20 minút, vyberieme a necháme na site odkvapkať. Nastrúhaný kokos zmäkčíme primeraným množstvom studenej vody, vyžmýkame, dáme do hrnčeka a zakryjeme. Odkvapkanú dužinu z tekvice popučíme vidličkou, primiešame cukor a múku, trocha osolíme a okoreníme mletým novým korením. Nákypovú formu vymastíme maslom, naplníme tekvicovou zmesou, navrch položíme plátky zvyšného masla, všetko posypeme nastrúhaným kokosom a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Keď povrch nákypu začne hnednúť, zakryjeme ho alobalom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus