Teľací perkelt so šampiňónmi

  autor   2192x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa
100 g čerstvých šampiňónov
250 ml kyslej smotany
2 paradajky
1 paprika
30 g hladkej múky
4 lyžice oleja
mäsový vývar
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kocky a opražíme za stáleho miešania v rozpálenom oleji. Pridáme očistené šampiňóny, ktoré sme nakrájali na tenké plátky. Udusíme ich takmer domäkka. Osolíme, pridáme mletú papriku a olúpané nakrájané paradajky. Všetko podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a udusíme domäkka. Šťavu zahustíme múkou, ktorú sme nasucho opražili a povaríme. Napokon pridáme kyslú smotanu a podľa chuti môžme prípadne pokvapkať citrónovou šťavou. Podávame s haluškami alebo s cestovinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus