Teľacia hruď plnená údeným mäsom a ryžo

  autor   1804x

Suroviny:

700 g teľacej hrude
30 g cibule
5 g múky
60 g masla
soľ. Plnka: 100 g údeného mäsa
80 g ryž
30 g masla
1 surové vajce
pražnica z 2 vajec
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Z teľacej hrude odstránime kosti, rýchlo ju umyjeme, urobíme do nej otvor, mäso vo vnútri i na povrchu posolíme, otvor naplníme plnkou a zašijeme. Pečieme na masle s cibuľou. Plnka: Sparenú ryžu dáme na rozpustené maslo, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou a udusíme v rúre. Do vychladnutej ryž zamiešame surové vajce, varené sekané údené mäso, pražnicu, zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a soľ.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus