Teľacia hruď po taliansky

  autor   1890x

Suroviny:

500 g teľacej hrude s kosťou
85 g margarínu
450 g makarónov
1 vajce
20 g hladkej múky
65 g paradajok
65 g paradajkového pretlaku
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Z teľacej hrude vyberieme kosti, osolíme a na rozpálenom tuku opražíme po obidvoch stranách. K mäsu pridáme paradajky, trochu vody a dusíme domäkka. Počas dusenia mäso obraciame a prelievame vlastnou šťavou. Udusenú hruď vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou, pridáme paradajkový pretlak, dobre premiešame a zvoľna varíme najmenej 30 minút. Precedíme cez jemné sito. Zvlášť v slanej vode uvaríme makaróny domäkka, uvarené prepláchneme studenou vodou a odkvapkané pridáme do pripravenej šťavy, dosolíme a premiešame. Na tanier kladieme makaróny so šťavou, posypané natvrdo uvareným a sekaným vajcom, zelenou petržlenovou vňaťou a priložíme porciu dusenej teľacej hrudi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus