 
   
             Dusanko
  Dusanko  
             2106x
2106x
            
                700 g teľacej hrude
 250 g iného mäsa
 100 g slaniny
 50 g húb
 1 pohár bieleho vína
 mrkva
 1 žmľa
 2 vajcia
 100 ml mäsového vývaru
 majorán
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Teľaciu hruď vykostíme
 spravíme do nej otvor a naplníme. Plnku pripravíme z mletého chudého mäsa
 slaniny
 žmlí namočených v mäsovom vývare
 cibule
 majoránu a dusených húb. Všetko dobre pomiešame
 pridáme vajcia
 soľ a mleté čierne korenie. Otvor zašijeme a pečieme asi 3 hodiny v šťave
 do ktorej dáme mrkvu
 cibuľu a biele víno. Často polievame a obraciame. Podávame s paradajkovou alebo inou pikantnou omáčkou a so zemiakmi. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.