Teľacia hruď so zeleninovou plnkou

  autor   1753x

Suroviny:

1500 g teľacej hrude bez kosti
250 g hrubšej klobásovej zmesi
2 vajcia
200 g polievkovej zeleniny (môž byť aj mrazená)
2 strúčiky cesnaku
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
lyžica majoránu
1 čajová lyžička nasekanej bazalky
2 až 3 lyžice strúhanky
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 250 ml bieleho vína
1 lyžica mletej červenej papriky
tuk na pečenie
niť na previazanie.

Postup:

Teľaciu hruď umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a ostrým nožom urobíme do nej zárez v podobe vrecka. Cesnak rozotrieme so soľou a zvnútra i zvonka ho vtrieme do mäsa. Posypeme majoránom a nastrúhanou citrónovou kôrou. V mise zmiešame klobásovú zmes, nakrájanú polievkovú zeleninu, nasekanú bazalku, vajcia a strúhanku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naplníme vrecko v mäse. Hruď zašijeme niťou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom vložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame vínom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus