Teľacia hruď z Markušoviec

  autor   1829x

Suroviny:

600 g teľacej hrude
100 ml smotany
1 žĺtok
90 g masla
200 ml vína
zelenina
40 g múky
klinčeky
soľ.

Postup:

Teľaciu hruď nakrájame na menšie kúsky a dáme do pekáča s chladnou vodou. Prevaríme, aby mäso zbelelo. Pridáme mrkvu, cibuľu, petržlen a klinčeky. Polejeme bielym vínom a necháme 1 a pol hodiny piecť. Mäso vyberieme. Zo 40 g masla a rovnakého množstva múky pripravíme bešamel a zmiešame s výpekom. Zeleninu pretrieme a vmiešame do bešamelu a prevaríme. Do pekáča dáme znova mäso, zalejeme omáčkou a necháme pripiecť asi 10 minút. Mäso vyložíme na misu. Do omáčky vmiešame žĺtok, 50 g masla a smotanu a mäso zalejeme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus