Teľacia lahôdka s hubami

  autor   1913x

Suroviny:

Teľacie mäso zo stehna
100 g údenej slaniny
100 g čerstvých húb
pol strúčika cesnaku
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slaninu nakrájame na tenké plátky. Do nádoby pridáme masť a vložíme osolené a okorenené mäso vcelku a necháme ho opiecť. Potom zriedime vývarom alebo vodou. Pridáme nakrájanú cibuľu a zelenú petržlenovú vňať a necháme variť asi 45 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme oparené a nakrájané huby a s nimi varíme ďalších 20 až 25 minút. Mäso nakrájame na tenké plátky a podlejeme omáčkou. Ak je omáčka príliš riedka, trocha ju varíme (nepridávame múku) kým nezhustne. Podávame s ryžou (môž byť aj s hubami).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus