Teľacia pečeň s ovocím

  autor   1894x

Suroviny:

400 g teľacej pečene
200 ml šľahačkovej smotany
25 g mandlí
1 pomaranč
1 jablko
40 g tuku
1 čajová lyžička oleja
1 čajová lyžička cukru
soľ.

Postup:

Mandle sparíme, olúpeme, nasekáme na malé kúsky a opražíme na oleji. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme olúpané a nakrájané jablko, očistený pomaranč, ktorý sme nakrájali na malé kocky. Spolu zohrejeme, ale nevaríme! Pečeň umyjeme, nakrájame na rezne a opečieme v rozpálenom tuku z oboch strán. Osolíme, obložíme pripraveným ovocím a polejeme ušľahanou šľahačkou. Podávame ihneď, aby šľahačka neklesla, s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus