Teľacia polievka s paradajkami a paprikou

  autor   1861x

Suroviny:

300 g teľacieho mäsa
200 ml mlieka
2 paradajky
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 zeleninové papriky
40 g masti
1 cibuľa
1 lyžička mletej červenej papriky
soľ.

Postup:

Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a umyté mäso nakrájané na malé kúsky. Všetko spolu opražíme, podlejeme a krátko podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a paradajky (olúpané a nakrájané na rezance) zbavené jadrovníkov a zaliate vodou uvaríme domäkka. Nakoniec podľa chuti osolíme a rozriedime mliekom. Polievku môžme dochutiť šťavou z citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus