Teľacie karbonátky so smotanovou omáčkou

  autor   1988x

Suroviny:

600 g teľacieho mäsa
1 vajce
100 g masla
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
hladká múka
100 g bravčovej masti
100 g strúhanky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 200 ml bieleho vína
250 ml sladkej smotany
2 lyžice zemiakovej múčky (Solamyl)
50 g masla
tymian
zelená petržlenová vňať.

Postup:

Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme, pridáme masť, strúhanku a vajce, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Zo zmesi sformujeme karbonátky, ktoré trocha obalíme múkou. Vo väčšej panvici roztopíme maslo. Keď začne peniť, vložíme doň pripravené karbonátky a opekáme z každej strany asi 4 minúty. Potom oheň zmiernime, panvicu prikryjeme vrchnákom a pečieme z obidvoch strán ešte asi 6 až 8 minút (podľa veľkosti), aby sa karbonátky dobre prepiekli. Upečené uložíme do zohriatej misy, aby nevychladli. Omáčka: Víno vlejeme do malého hrnca a za stáleho miešania uvedieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme sladkú smotanu a za stáleho miešania varíme asi 2 minúty. Nakoniec zahustíme Solamylom rozmiešaným vo víne, chvíľu povaríme, primiešame malé kúsky masla a ochutíme tymianom. Karbonátky v mise polejeme omáčkou a ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus