Teľacie karé na šampiňónoch

  autor   2824x

Suroviny:

700 g teľacieho karé
300 g šampiňónov
tvrdý syr
200 ml sladkej smotany
6 lyžíc masla
2 žĺtky
250 ml mlieka
biele víno
150 g cibule
zelená petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistené teľacie karé potrieme mletým čiernym korením, soľou a maslom. Položíme na pekáč a v predhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Zelenú petržlenovú vňať nakrájame nahrubo. Mäso obrátime tak, aby bolo dole kosťami, posypeme vňaťou a v rúre pečieme asi 30 až 40 minút. Počas pečenia častejšie polievame bielym vínom. Medzitým očistíme huby a cibuľu, jemne ich nakrájame a na masle udusíme domäkka. Vyžmýkame vo vlhkej utierke a dobre vytlačíme. Potom zmiešame so smotanou a necháme povariť na hustejší krém. Ochutíme a odstavíme. V hrnci zohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom sa stáleho miešania tvrdý syr, primiešame žĺtky rozmiešané v smotane, okoreníme muškátom a necháme vychladnúť. Mäso vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút chladnúť. Potom ho odkostíme tak, aby na oboch koncoch ostali 2 plátky spojené s kosťou. Odkostené mäso nakrájame na plátky na hrúbku palca. Kosti a plátky mäsa potrieme hubovo - cibuľovou zmesou. Plátky mäsa dáme naspäť na kosti a dobre pritlačíme. Nakoniec celé potrieme zvyškom hubovo - cibuľovej zmesi. Povrch potrieme krémom. Položíme na pekáč a vo vyhriatej rúre pečieme ešte asi 15 až 20 minút. Uložíme na teplú misu a podávame. Podávame s paradajkami bez šupiek a zrniek, namočenými v masle, so zelenou fazuľkou. Môžme podávať aj so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus