Teľacie karé s obličkami v hríbovej omáčke

  autor   2086x

Suroviny:

700 g teľacieho karé s kosťami a obličkami
sušené hríby
200 ml kyslej smotany
horčica
2 lyžice Créme fraiche
tymian
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Obličky odrežme spolu s tukom. Mäso očistíme, potrieme soľou, mletým čiernym korením, tymianom a horčicou. Obličky s tukom dáme na spodok panvice, cez ne preložíme teľacie karé (kosťami smerom dole). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 90 až 100 minút. Zelenú petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a asi po 60 minútach posypeme okolo mäsa a rozriedime vodou. Pridáme namočené hríby a spolu pečieme. Potom mäso a obličky vyberieme a necháme v teplej rúre. Šťavu prelejeme do inej nádoby, zbavíme mastnoty a zriedime asi 150 ml vody, prevaríme spolu s Créme fraiche a s kyslou smotanou, dochutíme. Teľacie obličky nakrájame na plátky a podávame spolu s teľacím karé. Omáčku podávame zvlášť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus