Teľacie mäso na cesnaku

  autor   1782x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna
100 ml bieleho vína
1 lyžica paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
20 g hladkej múky
1 lyžica oleja
40 g tuku
vývar z kostí
nadrobno nakrájaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Naklepeme, opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a udusíme do polomäkka. Na oleji opražíme cesnak nakrájaný na tenké plátky, pridáme múku, opražíme, zalejeme trochou chladného vývaru, pomelieme a povaríme. Pridáme k mäsu spolu s paradajkovým pretlakom, podlejeme vínom a dovaríme. Dochutíme pažítkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus