Teľacie mäso na paprike

  autor   1792x

Suroviny:

350 g teľacieho mäsa (predné)
60 g margarínu
175 ml mlieka
75 g cibule
30 g hladkej múky
mletá sladká paprika
soľ.

Postup:

Na tretine tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú zasypeme mletou paprikou, podlejeme trochou vody, pridáme umyté, na kocky nakrájané teľacie mäso, soľ a pod pokrievkou dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme drôtenou naberačkou zo šťavy, zahustíme ju svetlou zápražkou, ktorú sme si pripravili zo zostávajúceho tuku a múky. Zápražku v šťave dobre rozšľaháme, pridáme mlieko a necháme 30 minút povariť. Potom vložíme mäso a privedieme do varu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus