Teľacie mäso pečené s plnkou

  autor   2134x

Suroviny:

500 g teľacieho mäsa s kosťou
60 g margarínu
10 g hladkej múky
soľ. Plnka: 1 vajce
125 g žmlí
10 g margarínu
100 ml mlieka
petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.

Postup:

Do mäsa urobíme dlhým nožom otvor, ktorý naplníme plnkou. Plnka: žmle nakrájame na kocky, zalejeme polovičkou mlieka, v ktorom sme rozšľahali žĺtok a soľ, posypeme kvetom, sekanou vňaťou a rozpustenou polovicou tuku. Zostávajúce mlieko pridáme podľa vlhkosti žmlí. Keď sa mlieko vsiaklo, primiešame tuhý sneh z bielkov. Druhou polovicou tuku pokvapkáme plnku. Tuk určený na pečenie mäsa dáme na pekáč, necháme ho dobre rozpáliť, položíme naň mäso, ktoré sme osolili, naplnili plnkou, otvor zašili a za občasného prelievania pečieme dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus