Teľacie mäso pečené v plackách

  autor   1787x

Suroviny:

6 rezňov z teľacieho mäsa
100 g šunky
4 vajcia
huby
10 pistácií
10 mandlí
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Rezne z teľacieho mäsa naklepeme, osolíme, trochu opaprikujeme a z oboch strán pomúčime. Rýchlo opečieme v horúcej masti. Žĺtky vymiešame so soľou a pridáme nadrobno nakrájanú šunku a huby. Pistácie a mandle obaríme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Spolu so zelenou petržlenovou vňaťou miešame so žĺtkami. Bielky vyšľaháme a pridáme nakoniec k ostatnej mase. Z masy upečieme 6 placiek. Teľacie rezne zabalíme do placiek a položíme na misu. Do výpeku z mäsa pridáme huby nakrájané nadrobno a mäso podlejeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus