Teľacie mäso s ryžou na srbský spôsob

  autor   2057x

Suroviny:

300 g teľacieho mäsa
50 g údenej slaniny
150 g ryž
2 paradajky
1 paprika
2 mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Slaninu nakrájame na tenké rezance a rozpražíme. Na vyškvarenej masti opražíme mäso nakrájané na kocky. Osolíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Opražíme na oleji, pridáme rozotretý cesnak, očistenú a nakrájanú papriku, očistenú mrkvu nakrájanú na malé kocky a olúpané paradajky. Opražíme, pridáme opražné mäso a prikryté udusíme do polomäkka. Potom pridáme ryžu a zalejeme mäsový vývarom. Zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus