Teľacie mäso v lístkovom ceste

  autor   2611x

Suroviny:

800 g teľacieho mäsa
200 g mäsa z kuracích pÅ•s
2 žĺtky
150 ml smotany na šľahanie
1 škatuľka mrazeného špenátu
500 g mrazeného lístkového cesta
30 g hubového prášku
2 lyžice šľahačky
1 lyžica nakrájanej mrkvy
1 lyžica nakrájaného zeleru
1 lyžica nakrájaného póru
3 lyžice oleja
múka na spracovanie cesta
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Necháme rozmraziť lístkové cesto. Mäso vcelku osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olej a mäso opečieme z každej strany. Vyberieme a necháme vychladnúť. Kuracie prsia uložíme na 5 minút na ľad. Medzitým dáme do hrnca mrazený špenát a rozmrazujeme ho na miernom ohni, podlejeme, krátko povaríme, osolíme a vyžmýkame. Kuracie prsia pomelieme a zamiešame do smotany. Pridáme hubový prášok, osolíme, okoreníme a primiešame 2 lyžice šľahačky. Potom pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu. Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme o niečo väčšie, ako je mäso, a rovnomerne naň rozložíme vyžmýkaný špenát. Na špenát položíme mäso a konce cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom. Mäso doň zabalíme, okraje pevne pritlačíme a celé ešte potrieme žĺtkom. Zo zvyšného cesta formičkami povypichujeme rôzne ornamenty, ktorými cesto nakoniec ozdobíme. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo ho vymastíme. Mäso v lístkovom ceste pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 oC, na druhej polohe mriežky odspodu, asi 30 minút. Na posledných 5 minút môžme prikryť povrch cesta alobalom. Upečené mäso v lístkovom ceste vyberieme z rúry, necháme chladnúť 10 minúť a nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus