Teľacie mäso žgvacet

  autor   1944x

Suroviny:

800 g teľacieho pleca
200 ml bieleho vína
100 ml oleja
paradajky
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
1 čajová lyžička múky
majorán
bazalka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a na tom istom oleji opražíme nasekanú cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať a paradajky. Pridáme mäso a ochutíme ho majoránom, bazalkou, soľou a mletým čiernym korením. Mäso dusíme na miernom ohni. Občas ho podlievame mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, premiešame a podlejeme vínom. Dusíme, kým šťava nezhustne. Podávame s cestovinami alebo s kukuričnou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus