Teľacie ragú na víne

  autor   3153x

Suroviny:

800 g teľacieho mäsa (krk
plece)
2 lyžice masla
100 ml bieleho vína
4 paradajky
2 mrkvy
štvrť zeleru
1 pór (len bielu časť)
6 až 8 malých cibuliek
200 ml teľacieho vývaru
2 lyžice Créme fraiche
šťava z 1 citróna
zelená petržlenová vňať
pol bobkového listu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky ponoríme na niekoľko minút do vriacej vody, ochladíme v studenej vode, olúpeme, rozštvrtíme, odstránime zrnká a nakrájame. Zeleninu nakrájame a očistíme. Mäso očistíme, nakrájame na kocky, v panvici opečieme na masle, okoreníme a posolíme. Pridáme zeleninu (bez paradajok), necháme chvíľku opekať, miešame. Zriedime horúcim vývarom a vínom. Zelenú petržlenovú vňať dáme do misy s paradajkami, prikryjeme a dáme do horúcej rúry. Dusíme asi 60 až 75 minút. Vyberieme, precedíme, do mixéra vložíme asi polovicu zeleniny a s malým množstvom vývaru rozmixujeme a zamiešame do vývaru. K mäsu a zvyšku zeleniny pridáme rozmixovanú masu, pomiešame, pridáme citrónovú šťavu a ešte raz krátko prevaríme. Dáme na taniere a posypeme vňaťou. Podávame s ryžou, cestovinami alebo so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus