Teľacie rebierka na madeire

  autor   1885x

Suroviny:

600 g teľacích rebierok s kosťami
200 ml madeiry (alebo korenistého červeného vína)
4 mrkvy
4 lyžice paradajkovej omáčky
20 g hladkej múky
40 g tuku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Rebierka umyjeme, naklepeme, okraje narežme, osolíme, poprášime múkou a prudko opečieme v rozpálenom tuku z oboch strán. Potom polejeme madeirou a dusíme. Keď sa madeira odparí, pridáme paradajkový pretlak a očistenú nakrájanú mrkvu. Podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Hotové posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus