Teľacie rebierka so syrom a so šampiňónmi

  autor   1802x

Suroviny:

400 g teľacích rebierok
150 g tvrdého syra
100 g šampiňónov
1 lyžica kečupu
1 menšia cibuľa
20 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rebierka umyjeme, nakrájame, naklepeme, kraje narežme, osolíme a okoreníme. V rozpálenom tuku prudko opražíme z oboch strán. Pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny, trochu opražíme, podlejeme niekoľkými lyžicami vývaru z kostí. Udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a povaríme. Mäso uložíme do ohňovzdornej misy, posypeme polovicou nastrúhaného syra a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové pokvapkáme kečupom. Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus