Teľacie rezne na šalvii

  autor   1818x

Suroviny:

4 teľacie rezne
4 tenké plátky šunky
4 lyžice masla
4 lyžice bieleho vína
4 čerstvé šalviové listy
4 lyžice oleja
mleté biele korenie
soľ.

Postup:

Rezne umyjeme, osušíme a dlaňou rovnomerne naklepeme. Opláchnuté šalviové listy necháme obschnúť, položíme na rezne a prikryjeme ich plátkom šunky, ktorý pripevníme k rezňu špáradlom. Takto pripravené rezne opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 2 až 3 minúty. Potom tú stranu rezňov, na ktorej nie je šunka, trocha osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínom a rezne upravíme na zohriatu misu. Zvyšok oleja na panvici rozriedime zvyškom vína, pridáme maslo a necháme ho roztopiť. Omáčkou polejeme rezne uložné na mise. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi a s ľubovoľným šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus