Teľacie rezne v chrenovej omáčke

  autor   1892x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
200 ml smotany
20 g chrenu
20 g hladkej múky
40 g masti
vývar z kostí
citrónová šťava
cukor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, okraje narežme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme z oboch strán v rozpálenej masti. Podlejeme vývarom z kostí, pridáme nastrúhaný chren a udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, ochutíme smotanou, osladíme a podľa chuti pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus