Teľacie rezne

  autor   2270x

Suroviny:

12 malých teľacích rezňov
4 lyžice oleja
pol viazaničky petržlenovej vňate
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezne vložíme do mikroténového vrecka a z oboch strán naklepeme. Petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Olej zmiešame s citrónovou šťavou a pridáme petržlenovú vňať. Polovicu nálevu vlejeme do plytkej misky. Rezne okoreníme, namočíme do nálevu, necháme v miske a prelejeme zvyšným nálevom. Prikryjeme alobalom a v chladničke marinujeme asi 3 hodiny. Rezne vyberieme z nálevu, necháme dobre odkvapkať, osolíme a z každej strany grilujeme asi 1 minútu. Podľa uvážnia potrieme zvyšnou marinádou. Podávame so špargľovým šalátom, zapíjame ťažkým červeným vínom alebo pivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus