Teľacie stehno na paprike

  autor   2488x

Suroviny:

600 g teľacieho stehna
200 ml smotany
2 až 3 zeleninové papriky
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistené teľacie stehno nakrájame na plátky, trocha naklepeme, posolíme, pomúčime z oboch strán a rýchlo opečieme. Cibuľu nakrájame nadrobno, v masti opražíme do sklovita a poprášime múkou. Pridáme trochu mletej červenej papriky, zriedime vodou alebo vývarom, vložíme plátky teľacieho mäsa a dusíme. Zeleninovú papriku očistíme, rozkrájame na štyri diely, pridáme k mäsu a spolu dusíme. Mäkké plátky mäsa dáme na misu, omáčku precedíme a prelejeme ňou plátky mäsa. Podávame s dusenou ryžou, makarónmi alebo haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus