Teľacie závitky

  autor   1933x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna
100 g šunky
100 g párkov
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
20 g hladkej múky
3 lyžice oleja
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie tenké rezne. Naklepeme, osolíme a položíme na ne plátky šunky. Šunku potrieme paradajkovým pretlakom, obložíme olúpanými párkami, zvinieme a závitky previažme hrubou niťou. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené závitky a opražíme ich zo všetkých strán dozlata. Podlejeme mäsovým vývarom a prikryté udusíme domäkka. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme studeným mäsovým vývarom. Premiešame a varíme ešte asi 20 minút. Hotovú šťavu nalejeme na závitky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus