Tiramisu citrónové

  autor   5928x

Suroviny:

150g podlhovastých piškót
50ml vody
50g cukru
šťavu z jedného citróna
80ml citrónového likéru
tri lyžičky rozpustnej kávy

Krém:
250g syra mascarpone
300g nízkotučného tvarohu
150g práškového cukru
200ml pochúťkovej smotany
dva žĺtky
dva balíčky vanilínového cukru

Postup:

Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešame. Dáme vychladnúť. Podlhovastú formu vystelieme fóliou a postupne ju plníme striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložíme do chladničky na osem až desať hodín. Pred podávaním ozdobíme citrónovou šupkou a nastrúhanou čokoládou.

Krém: Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Nakoniec spolu premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus