TIRAMISU - pravé Talianske

  autor   43088x

Suroviny:

250g Mascarpone
piškóty
bielka
žĺtka
3 lyžice cukru
kakao
1 lyžička vanilkovej esencie
1 pohár nesladenej vychladenej kávy

Postup:

Mascarpone, žĺtka, cukor a vanilkovú esenciu spolu vymiešame do hladkého krému. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, ktorý pomaly pridávame do krému a zmiešame. Do nádoby postupne ukladáme piškóty, ktoré zľahka namáčame do kávy a zalejeme krémom, opäť vrstva piškót, vrstva krému a nakoniec krém posypeme kakaom. [Ak chcete ,môžete piškóty pokropiť vaječným koňakom] Necháme odležať najmenej 5 hodín v chladničke. Prajem Vám dobrú chuť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus