Tisícročné vajcia

  autor   3653x

Suroviny:

12 vajec
6 klinčekov
3 lyžice práškového cukru
1 lyžica omáčky Tabasco
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 citróny
pol lyžice tymianu
4 vrecúška čaju
2 lyžice octu
soľ.

Postup:

Vajcia vložíme do osolenej vody a varíme asi 10 minút. Potom ich vyberieme a zalejeme studenou vodou, aby sa ľahšie olúpali. V hrnci, do ktorého sme dali približne 1500 ml vody, povaríme omáčku Tabasco, citróny nakrájané na kolieska, tymian, klinčeky, cukor a soľ. Vývar necháme vychladnúť a do takmer vychladnutého vložíme na 15 minút vrecúška čaju. Do veľkej zaváracej fľaše vložíme olúpané vajcia, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, zalejeme vychladnutým vývarom tak, aby vajcia boli ponorené. Fľašu dobre uzavrieme a necháme v chladničke stáť najmenej 3 týždne. Podávame k studeným obložným misám s mäsom a rybami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus