Tmavá treska v šafranovej omáčke

  autor   3346x

Suroviny:

4 porcie tresčieho filé po 200 g
250 ml suchého bieleho vína
1 cibuľa prešpikovaná klinčekmi a bobkovým listom
šťava z 1 citróna
250 ml mäsového vývaru. Omáčka: 200 ml smotany
30 g masla
2 cibule
30 g múky
zväzok kôpru
na hrot noža šafranu
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, prešpikovanú cibuľu a citrónovú šťavu. Pridáme filé a udusíme domäkka. Vyberieme a dáme na teplé miesto. Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cibuľu nakrájanú nadrobno. Posypeme múkou, zalejeme precedeným vývarom a smotanou a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom a šafranom. Filé upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nakrájaným kôprom a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus