Toast s hruškou

  autor   2869x

Suroviny:

150 g anglickej slaniny
100 g plesňového syra
50 ml smotany
50 g masla
4 žmle
2 lyžice ríbezľovej marmelády
2 hrušky
4 vlašské orechy
ďumbier.

Postup:

Hrušky dobre umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a odstránime jaderníky. Nivu popučíme vidličkou a spolu so smotanou vyšľaháme do peny. Očistíme orechy. Žemle rozpolíme, z oboch strán nasucho opečieme. Rozrezanú stranu opečených žmlí potrieme tenkou vrstvou masla, zakryjeme anglickou slaninou a plátkom hrušky. Stred hrušky potrieme ríbezľovou marmeládou a na ňu navrstvíme ušľahaný syr. Zapekáme vo vyhriatej rúre 3 až 5 minút. Hotový toast posypeme podľa chuti trochou ďumbiera a ozdobíme polovicou orecha.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus