Toast s tuniakom

  autor   4166x

Suroviny:

250 g tuniaka v oleji
4 plátky tvrdého syra
50 g masla
200 g šalátovej uhorky
50 g kapari
1 veľká bageta
šťava z polovice citróna
tabasco
sladká paprika
čierne korenie.

Postup:

Bagetu priečne i pozdĺžne prekrojíme na 4 rovnako veľké časti a mierne opečieme. Uhorku umyjeme, cibuľu očistíme a oboje nakrájame na kolieska. Plátky syra nakrájame na pásiky. Tuniaka vyberieme z konzervy, necháme odkvapkať a popučíme vidličkou. Potom pridáme šťavu z citróna, zopár kvapiek tabasca, korenie, papriku a všetko dobre premiešame. Jednotlivé časti bagety potrieme tenkou vrstvou masla, obložíme kolieskami uhorky, ochuteným tuniakom a pásikmi syra. Nakoniec bagetu ozdobíme cibuľou a kapari. Zapekáme v rozohriatej rúre 5 až 8 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus