Toast so šampiňónmi

  autor   3311x

Suroviny:

300 g šampiňónov
1 pór
1 syr Encián
2 lyžice masla
4 plátky chleba
rasca
čierne korenie
soľ.

Postup:

Pór a šampiňóny dobre umyjeme. Pór nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpustíme lyžicu masla a osmažíme na ňom pór so šampiňónmi (asi 4 minúty). Potom pridáme trochu vody a rasce a dusíme asi 10 minút. Nakoniec zmes osolíme a okoreníme. Krajce chleba z oboch strán opečieme. Encián nakrájame na plátky. Krajce chleba potrieme tenkou vrstvou masla, poukladáme dusené šampiňóny s pórom a zakryjeme plátkami Enciánu. Zapekáme vo vyhriatej rúre 3 až 5 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus