Toasty s vajcom

  autor   3530x

Suroviny:

200 g tuniaka v oleji
4 vajcia
10 g tvrdého syra
4 plátky toastového chleba
1 cibuľa
1 lyžica nadrobno nasekanej pažítky
soľ.

Postup:

Tuniaka vyberieme z konzervy a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame na malé kocky, syr nastrúhame. Tuniaka rozpučíme vidličkou, primiešame cibuľu a syr. Všetko dobre premiešame. Bielky oddelíme od žĺtkov, ktoré opatrne dáme nabok. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. V zohriatej rúre opečieme chlieb, ktorý potom natrieme zmesou z tuniaka a na ňu navrstvíme sneh z bielkov. V strede urobíme jamku a vložíme do nej žĺtok. Zapekáme 5 až 8 minút. Posypeme pažítkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus