Tokáň na maďarský spôsob

  autor   2157x

Suroviny:

600 g chudého bravčového mäsa
50 g masti
40 g údenej slaniny
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 zelená paprika
2 rajčiaky
2.5 dl kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
mletá sladká paprika
soľ.

Postup:

Slaninu pokrájame na kocky a vytavíme. Pridáme masť a speníme na nej pokrájanú cibuľu. Na tento základ vložíme umyté mäso pokrájané na kocky a opražíme. Poprášime mletou pa prikou a podlejeme vodou. Osolíme, pridáme rozotrený cesnak a udusíme takmer domäkka. Potom pridáme papriku nakrájanú na rezance a olúpané a pokrájané rajčiaky. Spolu udusíme domäkka. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku. Podávame s cestovinou alebo haluškami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus