Torta Baiser

  autor   3156x

Suroviny:

500 ml šľahačkovej smotany
100 g nastrúhanej čokolády
6 bielkov
120 g jemného kryštálového cukru
240 g práškového cukru.

Postup:

Z bielkov ušľaháme veľmi tuhý sneh. Len čo začne tuhnúť, zašľaháme doň po lyžiciach práškový cukor a vareškou zľahka vmiešame kryštálový cukor. Na dvoch listoch mastného alebo iného hrubšieho papiera si obyčajnou ceruzkou nakreslíme veľkosť torty (teda dva kruhy s priemerom asi 25 cm). Na prvý kruh špirálovite nastriekame pomocou vrecúška s rovnou rúrkou dno torty. Na druhý list papiera ozdobne nastriekame do kruhu vÅ•šok torty. Obe vrstvy poprášime práškovým cukrom a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 15 minút. Potom teplotu rúry zmiernime a pomaly dopekáme, vlastne iba sušíme dve až tri hodiny. Upečené a dobre vysušené kruhy opatrne zoberieme z plechu aj s papierom, dáme na rovnú dosku a necháme vychladnúť. Papier odstránime tak, ž ho prehýbame cez okraj alebo hranu dosky. Upečený spodok torty dáme na misu, potrieme hustou šľahačkou zmiešanou s nastrúhanou čokoládou a prikryjeme pripraveným vÅ•škom torty. Povrch môžme ozdobiť ananásom alebo čerešňami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus