Torta z mletého hovädzieho mäsa

  autor   2134x

Suroviny:

Na cesto: 400 g múky
2 vajcia
250 g masla
4 lyžice chladnej vody. Na plnku: 500 g mletého hovädzieho mäsa
1 žĺtok
6 paradajok
1 strúčik cesnaku
1 lyžica masla
muškátový kvet
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Múku preosejeme na dosku, v prostriedku spravíme priehlbinu, do nej dáme vajcia, vodu a maslo a vymiesime na hladké cesto. Urobíme guľu, zabalíme do celofánu a necháme schladiť. Mleté mäso zohrejeme v masle, ochutíme cesnakom, mletým čiernym korením, soľou, štipkou muškátového kvetu a necháme schladiť. Paradajky na chvíľu ponoríme do horúcej a do chladnej vody a potom ich olúpeme. Nakrájame ich na plátky. Asi dve tretiny z cesta rozvaľkáme na takú veľkosť, aby bolo pokryté dno tortovej formy, okraje vyhneme hore. Rovnomerne naplníme mletým mäsom a obložíme plátkami paradajok. Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na tenké pásiky a položíme na tortu v tvare mriežok. Potrieme žĺtkom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Podávame s hlávkovým šalátom a jogurtom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus