Torta z teľacieho mäsa

  autor   1859x

Suroviny:

500 g teľacieho mäsa
100 g šunky
300 ml smotany
1 žĺtok
150 g masla
lyžica vína
250 g ryž
100 g makarónov
100 g múky
1 až 2 kapary
soľ.

Postup:

Ryžu udusíme a zmiešame s nakrájanou šunkou. Teľacie mäso nakrájame na kocky a udusíme. Makaróny uvaríme. Zo 100 g masla, žĺtka a vína zamiesime cesto, vyvaľkáme natenko a dáme do tortovej formy. Smotanu s maslom, soľou a kaparami prevaríme. Na cesto navrstvíme šunku s ryžou, makaróny a teľacie mäso. Jednotlivé vrstvy polievame smotanovou omáčkou. Navrch položíme trocha masla a upečieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus