Toskánska cibuľová polievka

  autor   4178x

Suroviny:

250 ml bieleho vína
1 čili paprička
500 g jarnej cibule
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice bravčovej masti
750 ml mäsového vývaru
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
zväzok majoránky
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 4 lyžice nastrúhaného ovčieho syra
3 krajce bieleho chleba
3 lyžice olivového oleja.

Postup:

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Masť rozpálime v hrnci, pridáme cibuľu, čili papričku nakrájanú nadrobno, cesnak rozotretý so soľou a opražíme do sklovita. Zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme cukrom. Majorán nasekáme nadrobno, dáme do polievky a prikryté varíme na miernom ohni asi 15 minút. Biely chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme v olivovom oleji dozlata. Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme chlebovými kockami, nastrúhaným ovčím syrom a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus